<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Bygdøy-drøm til 15,9 millioner

- Det er postadressen du betaler for, men her kan du også få realisert boligdrømmen, sier Privatmeglerens Gøran Sørensen til HegnarOnline. Da bør du legge inn 4-5 millioner til.

Publisert 24. juni 2010 kl. 11.37
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.59
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 554 ord
Denne Bygdøy-villaen er til salgs for 15,9 millioner kroner. Bilder gjengitt med tillatelse fra megler.

- Ikke selger vi på prospekt, og ikke er huset ferdig, så du kan si dette er et annerledes boligsalg, sier megler og partner hos Privatmegleren Residence, Gøran Sørensen, til HegnarOnline.Utenfra ser villaen i Huk Aveny på Bygdøy helt strøken ut, etter å ha blitt totalrenovert utvendig og isolert innvendig i løpet av det siste året. Innvendig er det imidlertid mye å gå på. Ifølge prospektet får kjøperen "store muligheter til å lage en drømmebolig ved å påvirke den totale innredningen".- Kjøper får lage sin egen boligHvor mye må legges inn for å komme opp på dagens standard?- Det kommer helt an på standarden som velges, om en henter inn fagfolk eller vil gjøre alt selv. Men vi snakker nok om 4-5 millioner kroner. Dagens eier vil gjerne at de som overtar skal få lage sin egen bolig, og at de har noen av de samme visjonene om hvordan å få ut det maksimale potensialet ved eiendommen, sier Sørensen.Men det viktigste for selger er vel uansett å få mest mulig?- Vi har ikke snakket altfor mye om pris, men prisantydningen forteller hva eieren vil la den gå for. Her er det igjen det famøse markedet som bestemmer, sier megleren.Prisantydning: 15,9 millioner Prisantydningen for villaen med P-rom (primærrom) 354 kvadratmeter fordelt på to etasjer og kjeller er satt til 15,9 millioner kroner. Dette er langt under taksten, som er satt til 19,75 millioner kroner.Hvorfor er taksten så mye høyere enn prisantydning?- Denne eiendommen selges ikke på vanlig måte, og du har ingen referansepunkter. Derfor blir taksten vanskelig å sette, og du kan ikke si 100 prosent hva objektet er verdt. Teknisk verdi kan være høyere enn markedsverdi.- Videre handler det også om hvor mye penger som legges inn i oppussingen. Det går an å slippe unna med 2-3 millioner, men samtidig kan det brukes veldig mye mer - kanskje 6-7 millioner kroner, sier Sørensen videre til HegnarOnline.Artikkelen fortsetter under bildet.- Postadressen du betaler for"Store muligheter til å lage en drømmebolig", står det i annonsen. Hvilke muligheter vil dere trekke frem?- Huset har store vindusflater og god takhøyde, og noe av det originale er bevart. Det en bør konsentrere seg om, er de store rommene. Det gjelder for eksempel soverommene, og ikke minst stuen. Her snakker vi om herskapelighet med stor H, sier Sørensen.Beliggenheten nederst i Norges eneste aveny, med utsikt utover Frognerkilen, har vel også noe å si?- Det er postadressen du betaler for - i stor grad. Huset er ganske stort. Tomten (på 0,8 mål, red. anm) er ikke så stor, men stor nok. Huset ligger bra på tomten, med et stort område i forkant, så utnyttelsesgraden blir stor likevel, forklarer megleren.Utvide garasje eller kjeller I tillegg til kjelleren, slik den fremstår i dag, foreligger det ifølge prospektet igangsettelses- og rammetillatelse for utvidelse i tilknytning til den eksisterende underjordiske garasjen. Det står at byggingen ikke er påbegynt, av ønske om godkjenning av en mindre endring av innkjørselen.- Her kan en for eksempel grave seg innover og få flere oppstillingsplasser. Men for å få makset ut potensialet, bør en da ta noe av åpningen til garasjen. Det foreligger nå godkjennelse for både garasje ut mot avenyen, samt garasjeinnkjøringen. Så en trenger ingen bruksendring eller ny søknad.- Den evt. nye eieren må gå gjennom disse tingene selv, men alt ligger til rette, avslutter Sørensen overfor HegnarOnline.