<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Boligene markedet skriker etter

- Vi solgte 2-300.000 kroner over prisantydning rund baut, sier informasjonssjef Åge Pettersen i OBOS. Han varsler "action som bare det" i hele 2011.

  Publisert 1. feb. 2011 kl. 15.07
  Oppdatert 1. feb. 2011 klokken 16.34
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 460 ord
  Eneboliger. Foto: Dreamstime/Finansavisen.

  Boligprisene stiger alltid i januar, men sjelden har utslagene vært så store som i år. Iallfall gjelder dette i OBOS, hvor prisene spratt opp hele 6,1 prosent i årets første måned.Rekordhøye priserHar dere hatt maken til prisvekst noen gang?- Det har vi ikke 100 prosent oversikt over, men det må i så fall være en del år siden. Uansett er dette noe av det kraftigste vi har sett på månedsbasis, sier informasjonssjef Åge Pettersen i OBOS til HegnarOnline.- Men 35.081 kroner per kvadratmeter er rekordnivå, legger han til.Ifølge Pettersen gikk det et par uker av januar før salgene "tok av".- Spesielt i den første uken hadde vi nesten ingen salg. Nesten alt kom i de siste par ukene. Mønsteret er ikke uvanlig, men det er sjelden vi ser en så stor skjevdeling, sier han.Skriker etter større familieboligerSå stemningen sto i taket på visningene de siste to ukene?- Vi hadde godt besøk og godt salg - 2-300.000 kroner over prisantydning omtrent rund baut. Men når etterspørselen er så stor og tilbudet så lite, får boligene ben å gå, fortsetter Pettersen overfor HegnarOnline.Hvilke boliger er det markedet skriker etter?- Som alltid litt store familieboliger; eneboliger og rekkehus med minst tre soverom og plass til to barn eller flere. Rekkehus i drabantbyene går unna som bare det, sier informasjonssjefen.Artikkelen fortsetter under bildet.49 nye boliger solgt Og hvordan er nyboligsalget?- Det har vært bra hele måneden. Hittil i 2011 har vi solgt i alt 49 nye boliger, noe vi må si er ganske bra, sier Pettersen, og viser blant annet til 13 salg i Lillohagen (på en høyde vis-á-vis gamle Lillo Gård, mellom Sandaker, Storo og Nydalen, journ. anm) og 15 salg på Dreieskiva i Kværnerbyen.- På Dreieskiva pusser vi nå opp den store hallen og torget, med ferdigstillelse i løpet av året, sier han videre.- Blir action som bare det NEF-leder Christian V. Dreyer har flere ganger omtalt et skrikende behov etter flere nye prosjekter i markedet, og Pettersen og OBOS kan melde at nye byggetrinn vil bli lagt ut jevnt utover året.- I Bergen vil Kronstadparken snart komme, mens vi her i Oslo endelig er klare med Gladengen. Vi sender ut informasjon til våre medlemmer om ca. tre uker, mens salgsmøtet finner sted 9.-10. mars.- Videre kommer vi for eksempel med et nytt trinn på Fornebu - Piloten 3. Så det blir action som bare det, og det kommer det til å bli hele året, avslutter Pettersen overfor HegnarOnline.Gladengen OBOS skal bygge ca. 550 nye boliger i Gladengveien på Ensjø. Første trinn - Gladengtunet - vil bestå av 152 "romslige" 2-, 3- og 4-romsleiligheter fordelt på fire blokker. Det vil bli garasje i kjeller og heis til hver etasje.Området ligger sentralt nær Ensjø T-banestasjon, hvor det blant annet er planlagt et forretningssenter.