<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Boligprisene på topp, men skal videre opp

Men bransjen tror ikke på noen boble etter at boligprisene fikk en pangstart på året.

  Publisert 1. feb. 2011 kl. 11.31
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 07.03
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 140 ord
  Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix

  Tall fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) lagt frem i dag viser at boligprisene steg 4,3 prosent fra desember til januar, mens de sesongjustert steg 0,9 prosent.Les også: Boligprisene spratt opp i januarBoligprisene i januar lå 7,6 prosent over nivået i tilsvarende måned året før.Boligprisene er nå 9,7 prosent høyere enn i den forrige toppmåneden, august 2007. Inflasjonsjustert er det fortsatt 0,9 prosent lavere.Dermed er det ikke langt igjen til toppen.- Fortsetter denne utviklingen, vil vi trolig se nye boligprisrekorder i løpet av 2011, men vi tror ikke dette vil resultere i en ny boligboble, sier styreleder Terje Buraas i Eiendomsmeglerforetakenes Forening i en pressemelding.- Kombinasjonen av relativt få selgere, stor interesse fra kjøperne og forventninger om et fortsatt lavt rentenivå gjør at vi forventer en videre prisvekst i boligmarkedet, legger han til.Vi kommer med mer utover dagen.