<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Boligutbygger vil bygge på vestkanten

Selvaag-direktør Baard Schumann ber om å få bygge flere boliger på vestkanten i Oslo fordi det er der de mest pengesterke kjøperne vil bo. Østkanten er ikke så lønnsomt.

Publisert 1. aug. 2012 kl. 05.50
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.57
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 189 ord
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix.

Mye av boligbyggingen i Oslo i årene framover vil trolig skje i Groruddalen, og andre områder på østkanten der det er flest tilgjengelige tomter.Men boligutbyggere ber politikerne revurdere politikken og ber dem åpne for større og tettere boligprosjekter på byens vestkant.På østkanten sliter nemlig utbyggerne med å få igjen det de har investert i boligprosjektene.- Utfordringen er at det koster like mye å bygge en leilighet i både øst og vest. Samtidig er man avhengig av at man får solgt dem til en fornuftig pris. Det er et problem på Østkanten. Det er derfor områder som Oslo vest og Bærum er områder vi ønsker å satse på framover, sier Baard Schumann, administrerende direktør i Selvaag Bolig til Dagsavisen.Direktøren understreker at verken hans selskap, Selvaag, eller andre boligutbyggere er i boligbransjen av veldedighetsgrunner.- I utgangspunktet er ikke marginene veldig store i boligbygging. Vi er avhengige av at vi får igjen 12 prosent av det vi har investert når vi selger boliger i et prosjekt, ellers kan vi ikke starte det. Det krever selvsagt at boligprosjektene kommer i områder der kjøpesterke grupper ønsker å bosette seg, sier han til Dagsavisen. (©NTB)