<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kjøpte eiendom midt i Berlin - med milliardrabatt

Oljefondet fikk kjemperabatt på sine eiendommer i Berlin og Frankfurt - uten at leieinntektene akkurat har stupt.

  Publisert 11. okt. 2012 kl. 16.54
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 13.43
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 162 ord
  Yngve Slyngstad Foto: Finansavisen

  Sammen med AXA France kjøpte Statens Pensjonsfond Utland (oljefondet) i går tysk næringseiendom for 784 millioner euro, eller 5,8 milliarder kroner.Etter det Finansavisen erfarer betalte et eiendomsfond i Morgan Stanley 1,255 milliarder euro, eller 9,3 milliarder kroner, for de samme eiendommene i 2007, altså rett før finanskrisen.Det dreier seg om Frankfurter Welle i Frankfurt, og "Neues Kranzler Eck" i shoppinggaten Kurfürstendamm i Berlin. Totalt omfatter de to eiendommene 154.000 kvadratmeter lokaler.- Kjemperabatt Da fondet kollapset i 2010, overtok Royal Bank of Scotland (RBS) - som også sliter med finansene.- Vi har fått en kjemperabatt sammenlignet med det noen betalte for noen år siden, ja, sier sjefen for eiendomsinvesteringer i Norges Bank Investment Management (NBIM), Karsten Kallevig, til avisen.Med en slik rabatt skulle en tro leieinntektene har stupt, men ifølge Kallevig har disse vært relativt stabile.- Frankfurt-eiendommen er noe mer volatil. (...) Men kvaliteten og beliggenheten bør være attraktiv nok til å gi gode leiekontrakter, sier han til Finansavisen.Følg HegnarOnline på Facebook her!