<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Det er ikke etterspørselen som er problemet

Adm. dir. Baard Schumann i Selvaag Bolig tror ikke at det er etterspørselen etter boliger som er problemet.

  Publisert 28. juni 2013 kl. 09.13
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.51
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 144 ord
  Baard Schumann. Foto: Finansavisen.

  Sjeføkonom i Swedbank First Securities, Harald Magnus Andreassen, har lenge ment at boligprisene i Norge er for høye og at de kan falle.- Det kan skje allerede i 2013, eller det kan skje senere, sier han til DN.Torsdag kom tall fra SSB som viste at det ble påbegynt bygging av 2017 nye boliger i mai, 400 mindre enn i april.Andreassen tror ifølge avisen at byggeaktiviteten i boligmarkedet bremser fordi byggebransjen har overvurdert etterspørselen.Adm. dir. Baard Schumann i Selvaag Bolig tror imidlertid at utfordringen er at det som bygges er for dyrt for folk og at fremtiden er bygging av mindre og billigere boliger.Nylig la Schumann ut 72 boliger i Lørenskog med en kvadratmeterpris på 43.000 kroner. Etter én uke var over 50 av dem revet bort.- Det viser at det er prisnivået, ikke etterspørselen, det er noe i veien med, sier Schumann til DN.