<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Her lå nye boliger usolgt i over ett år

Salget av nye boliger går tregere enn på mange år.

  Publisert 23. aug. 2013 kl. 10.57
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.12
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 300 ord
  Foto: Gorm Kallestad / Scanpix.

  Tall fra Econ viser fredag at 626 nye boliger har blitt solgt på Østlandet i løpet av de siste to månedene.Antallet solgte er ned 44 prosent fra det relativt høye salget i forrige 2-månedersperiode, og 19 prosent lavere enn i samme periode i fjor.August-statistikken talte 4.202 usolgte boliger. Ved forrige publisering i juni var 4.210 boliger usolgt. Forskjellen fremkommer ved at 626 boliger har blitt solgt, mens 618 nye boliger har kommet til mellom tellingene.Til tross for lavt salg i sommermånedene, er altså beholdningen av usolgte boliger lavere enn for to måneder siden.Høyest salg i Follo Det totale nyboligsalget de siste to månedene tilsvarer bare 13 prosent av boligene som har vært til salgs. Salgstakten er 5,0 prosentpoeng lavere enn i forrige 2-månedersperiode.Vi må tilbake til sommeren 2009 for å finne like lav salgstakt.Follo noterte seg for det høyeste nyboligsalget i siste 2-månedersperiode - 21 prosent, mens Oslo vest/sentrum, Buskerud, Østfold og Hedmark i motsatt ende hadde kun 10 prosent.Enkelte av storprosjektene i Oslo sentrum hadde svært få salg i 2-månedersperioden.Halvparten usolgt i Hedmark Antallet usolgte boliger er størst i Nedre Romerike, med 661 boliger til salgs i midten av august. Men relativt sett er andelen usolgte størst i Hedmark, med 47 prosent.Snittprisen for boligene i databasen er 45.300 kroner per kvadratmeter, som er 0,2 prosent høyere enn i juni i år, og 7,9 prosent høyere enn i samme periode i fjor.Oslo vest/sentrum har høyest snittpris med 68.400 kroner, Hedmark den laveste med 30.800 kroner per kvadratmeter.Nyboligene selges raskest unna i Nedre og Øvre Romerike, der de solgte boligene hadde ligget ute for salg i hhv. 163 og 197 dager. I motsatt ende finner vi Østfold med 423 dager.Selvaag Bolig er utbyggeren med flest boliger i Econs database, mens DNB Eiendom har flest boliger av prosjektmeglerne.Følg HegnarOnline på Facebook her!