<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Boligsalget svikter overalt - boligbygger konkurs

Salget av nye boliger faller dramatisk på Vestlandet. 14 prosjekter er trukket fra markedet.

  Publisert 24. feb. 2014 kl. 12.57
  Oppdatert 8. apr. 2014 klokken 13.57
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 341 ord
  Byggeplass. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.

  Tall fra Econ viser mandag at 290 nye boliger har blitt solgt på Vestlandet (Hordaland og Rogaland) i løpet av de siste to månedene.Antall solgte falt dermed 47 prosent fra samme periode i fjor, og hele 31 prosent fra forrige 2-månedersperiode.Til sammenligning falt salget på Østlandet 51 prosent fra samme periode i fjor, og 15 prosent fra 2-månedersperioden før.Salget svikter overalt Salgssvikten rammer hele regionen.Februar-statistikken talte 2.974 usolgte boliger. Ved forrige publisering i desember var 2.823 boliger usolgt. Forskjellen fremkommer ved at 290 boliger har blitt solgt, mens 441 nye boliger har kommet til mellom tellingene.102 av de usolgte boligene er ferdigstilte. Dette er en økning fra 63 i desember.I tillegg har 14 prosjekter med i alt 248 ledige boliger blitt trukket fra markedet.Blant annet har Walde Bolig gått konkurs. Konkursboet har midlertidig stanset salget av de 29 gjenværende boligene.Les også: Stusselig nyboligsalg - her drøyer det i over ett årTregest salg i Stavanger... Salget på Vestlandet utgjør 9 prosent av boligene som har vært til salgs i perioden. Dette er 12 prosentpoeng lavere enn i samme periode i fjor, og tre prosentpoeng lavere enn i forrige 2-månedersperiode.Salgstakten på Østlandet var til sammenligning 10 prosent.Høyest salgstakt (11 prosent) hadde Rogaland utenom Stavanger/Sandnes og Hordaland utenom Bergen, mens den var lavest (7 prosent) i Stavanger og Bergen Sentrum/Nord.Vi minner da om at prisene er høyest i Stavanger, mens de er lavest i Hordaland utenom Bergen (se under).Variasjonene i salgstakten regioner imellom er store.I Hordaland utenom Bergen hadde de solgte boligene ligget for salg i 170 dager, mens tilsvarende tall i Stavanger er 330 dager....som stadig er dyrest Snittprisen for samtlige boliger i databasen på Vestlandet er 43.300 kroner per kvadratmeter, som er 0,5 prosent lavere enn i desember, men 3,5 prosent over nivået i samme periode i fjor.På Østlandet var tilsvarende pris 45.800 kroner.Stavanger har høyest snittpris med 55.700 kroner, Hordaland utenom Bergen lavest med 34.400 kroner per kvadratmeter.Kruse Smith Eiendom er utbyggeren med flest boliger i Econs database for Vestlandet, mens Eiendomsmegler1 har flest boliger av prosjektmeglerne.Følg HegnarOnline på Facebook her!