<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mener eiendomsskatten rammer blindt

Utspill om eiendomsskatt får Huseiernes Landsforbund til å klikke.

  Publisert 18. feb. 2014 kl. 13.52
  Oppdatert 8. apr. 2014 klokken 13.53
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 216 ord
  Foto: Finansavisen.

  Skatteadvokat Ernst Ravnaas sa sist helg at formuesskatten kunne ha vært fjernet kjapt - hvis det ble innført en nasjonal eiendomsskatt.Det har fått Huseiernes Landsforbund (HL) til å reagere. Kraftig.- Det er greit å fjerne formuesskatten, men det er fryktelig feil å erstatte den med en primitiv eiendomsskatt. Økt eiendomsskatt rammer tilfeldig. Å øke denne for å kompensere for tap av formuesskatt er en dårlig løsning, sier HLs utredningssjef Dag Refling.- Rammer blindt Han understreker eiendomsskattens begrensede omfordelingseffekt.- Eiendomsskatten rammer blindt og tar ikke hensyn til gjeld, inntekt eller betalingsevne. Høy eiendomsskatt gjør folk sårbare for økonomiske kriser. Eiendomsskatt er en rå, primitiv skatt som bare er basert på en takst og en skattesats.- Også næringslivet rammes tilfeldig. Virksomheter med store bygningsmasser og lav inntjening kan drives til konkurs, mens virksomheter med lite eiendom og høy inntjening ikke rammes i det hele tatt, fortsetter Refling.- Ikke som aksjer En trøst for ham og HL er det at finanspolitisk talsmann i regjeringspartiet Høyre, Svein Flåtten, avviser forslaget om økt eiendomsskatt tvert .- Et flertall av våre politikere har forstått at bolig er et grunnleggende velferdsgode som ikke bør beskattes for tungt. Folks egne hjem bør fortsatt skjermes for skatt.- Hjemmet vårt kan ikke sammenlignes med en investering i aksjer eller annen finanskapital, sier Refling.Følg HegnarOnline på Facebook her!