<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stusselig nyboligsalg - her drøyer det i over ett år

Salget av nye boliger på Østlandet har halvert seg siden i fjor. Sjekk hvor salgene drøyer lengst.

  Publisert 24. feb. 2014 kl. 11.27
  Oppdatert 8. apr. 2014 klokken 13.57
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 296 ord
  Boligbygging. Foto: Finansavisen.

  Tall fra Econ viser mandag at bare 510 nye boliger har blitt solgt på Østlandet i løpet av de siste to månedene.Antallet solgte er ned hele 51 prosent fra samme periode i fjor, og 15 prosent lavere enn i forrige 2-månedersperiode.Februar-statistikken talte 4.775 usolgte boliger. Ved forrige publisering i desember var 4.919 boliger usolgt. Forskjellen fremkommer ved at 510 boliger har blitt solgt, mens bare 366 nye boliger har kommet til mellom tellingene.I tillegg har 10 prosjekter med i alt 190 ledige boliger blitt trukket fra markedet. Dette kommer i tillegg til de 12 prosjektene som ble trukket fra markedet i forrige 2-månedersperiode.Halvparten usolgt i HedmarkDet totale nyboligsalget de siste to månedene tilsvarer 10 prosent av boligene som har vært til salgs. Salgstakten er den laveste registrert siden 2009, og ett prosentpoeng lavere enn i forrige 2-månedersperiode.Salgstakten var høyest i Østfold med 13 prosent. I motsatt ende ligger Oslo vest/sentrum og Vestfold med 7 prosent.Antallet usolgte boliger er størst i Nedre Romerike, med 724 boliger til salgs i midten av februar. Men relativt sett er andelen usolgte størst i Hedmark, med 45 prosent.Bruker over ett år på å selge Snittprisen for boligene i databasen er 45.800 kroner per kvadratmeter, som er 0,2 prosent lavere enn i desember i fjor, men 3,9 prosent høyere enn i samme periode i fjor. Prisveksten har altså avtatt markert.Oslo vest/sentrum har høyest snittpris på nye boliger med 70.700 kroner, Hedmark den laveste med 32.200 kroner per kvadratmeter.Salgstempoet viser store regionale forskjeller. Nyboligene selges raskest unna i Øvre Romerike, der de solgte boligene hadde ligget ute for salg i 222 dager. I motsatt ende finner vi igjen Oslo vest/sentrum - med 430 dager.OBOS er utbyggeren med flest boliger i Econs database, mens DNB Eiendom har flest boliger av prosjektmeglerne.Følg HegnarOnline på Facebook her!