<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Melder om salgsøkning på 46 prosent

Selvaag Bolig fikk sterk salgsutvikling i tredje kvartal.

  Publisert 1. okt. 2014 kl. 07.24
  Oppdatert 1. okt. 2014 klokken 07.29
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 233 ord
  Baard Schumann. Foto: Finansavisen.

  Selvaag Bolig ASA solgte ifølge en fersk melding 259 boliger i tredje kvartal til en samlet verdi på 915 millioner kroner. Verdien på de solgte boligene var 46 prosent høyere enn i samme periode i fjor.- Den positive utviklingen i nyboligmarkedet fortsatte i tredje kvartal. Salget av boliger i prisklassen to til fire millioner kroner har vært spesielt godt, og markedet for dyrere boliger tok seg også opp, sier administrerende direktør Baard Schumann i en kommentar.Selskapet igangsatte 203 boliger i perioden, mens 274 boliger ble ferdigstilt. Av disse med 262 overlevert til kjøper.Fem av de 12 ferdigstilte enhetene som ikke er overlevert til kjøper er solgt. I tillegg ble det overlevert 17 enheter i tredje kvartal som ble ferdigstilt i tidligere kvartaler, skriver Selvaag.- Vi sikret nok forhåndssalg til å kunne igangsette bygging i en rekke viktige prosjekter, og ligger foran budsjett hittil i år både når det gjelder salg og igangsetting, sier Schumann.Per 30. september hadde selskapet 1 347 boliger under bygging, og 18 ferdigstilte boliger som ikke var solgt.Hittil i år har Selvaag Bolig solgt til sammen 653 boliger til en samlet salgsverdi på 2 254 millioner kroner.I tredje kvartal 2013 solgte Selvaag Bolig til sammenlikning 236 boliger med en samlet verdi på 625 millioner kroner, og hadde 1 279 boliger under bygging ved utgangen av perioden. Av de 236 boligene var 95 studentboliger med en gjennomsnittsverdi på 700 000 kroner.