<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

OBOS melder om september-korreksjon

OBOS-prisene sank med 3,2 prosent i september.

  Publisert 1. okt. 2014 kl. 10.26
  Oppdatert 1. okt. 2014 klokken 10.42
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 267 ord
  Foto: Finansavisen.

  Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området i september var 44.138 kroner. Kvadratmeterprisen er 3,2 prosent lavere enn i august, men 5,6 prosent høyere enn i september 2013, skriver OBOS i en fersk melding.Hittil i år har prisene for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området steget med 10,5 prosent. - Nedgangen er en naturlig korreksjon etter at prisene steg med hele 5,9 prosent i august. Likevel er trenden at pilen peker klart oppover i motsetning til i fjor høst hvor alt tydet på en nedadgående kurve. Til tross for nedgangen i september har prisene steget med 1000 kroner kvadratmeteren de to siste månedene, sier Martin Mæland i en kommentar.GARANTI Eiendomsmegling meldte tirsdag om prisfall på 3,5 prosent i september!I september 2014 ble det foretatt 875 eierskifter tilknyttet OBOS mot 615 i august og 767 boliger i september 2013.Også for nyboligsalget peker pilen oppover. Så langt i år har OBOS solgt 686 boliger i nye prosjekter, sammenlignet med 577 salg ved utgangen av september 2013.Kutter renten OBOS har samtidig fulgt etter de store bankene, og kutter boliglånsrenten.For Boliglån UNG er den nominelle renten nå 3,15 prosent, mens medlemmer som har fylt 34 år får en nominell rente på 3,30 prosent.Rentekuttene er på henholdsvis 0,25 og 0,20 prosentpoeng.- Kunden trenger ikke å være OBOS-medlem for å få boliglån hos oss, men medlemmene får de beste lånebetingelsene. Med våre lave lånerenter kan nye kunder spare inn medlemskontingenten i løpet av kort tid, sier banksjef Marit Midttun i OBOS-banken i en kommentar.Alle eksisterende kunder får rentekuttet fra og med 22. desember. Alle nye kunder etter 26. september har fått de nye satsene.