<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljefondet kjøper halv tomt ved Broadway

Tirsdag overtok Oljefondet nesten halvparten av en tomt midt i smørøyet på Manhattan. Eiendommen kostet rundt 1,2 milliarder kroner.

    Publisert 19. nov. 2014 kl. 18.18
    Oppdatert 19. nov. 2014 klokken 18.18
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 92 ord

    Avtalen om kjøpet av 2 Herald Square i sentrum av New York ble inngått i juni, og nå er tomten altså en del av eiendomsporteføljen til Statens pensjonsfond utland , også kjent som Oljefondet. Kjøpet ble gjort i samarbeid med finanskonsernet TIAA-CREF. Sistnevnte er majoritetseier med 50.1 prosents andel av kjøpet, mens Oljefondet eier de resterende 49,9 prosentene. Tomten skal leies ut til eiendomsselskapet SITT, som eier bygget på tomten. Den såkalte Marbridge-bygningen består av tre etasjer med butikker og flere etasjer med kontorer. Både H&M og Victoria's Secret har butikker i bygget. (©NTB)