<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Boliglånet spiser opp lønnen

For mange nordmenn er det ikke mye igjen på konto når boliglånet eller husleien er betalt.

    Publisert 1. des. 2014 kl. 09.54
    Oppdatert 13. jan. 2015 klokken 16.04
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 99 ord

    En ny representativ undersøkelse Infact har gjort for VG viser at store deler av inntekten til nordmenn går med til å sørge for tak over hodet, skriver avisen.Ifølge VG oppgir vel én av ti at de bruker mer enn 50 prosent av inntekten for å betale boliglånet.- Et stort lån begrenser din økonomiske frihet, og i så måte er det oppsiktsvekkende at så mange er villige til å sette seg i en slik situasjon for å eie bolig. Det gjør økonomien ekstra sårbar for for eksempel renteøkning, boligprisfall eller inntektsfall, sier Elin Reitan til VG.Hun er forbrukerøkonom i Nordea.