<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Statistikkene om Oslo-boliger spriker

SSB måler registrerte igangsettingstillatelser for boliger, men får ikke nødvendigvis beskjed hvis boligen likevel ikke blir bygget.

    Publisert 26. mai 2015 kl. 08.08
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 79 ord

    – Det viser seg at det er stor unøyaktighet i måten boliger telles på, både når de reguleres og når de er klare til å tas i bruk. Avvikene er betydelige, sier Høyres fraksjonsleder for byutvikling i Oslo, Maren Malthe-Sørenssen til Dagens Næringsliv.  I slutten av måneden skal Malthe-Sørenssen, byråd Bård Folke Fredriksen, representanter for Statistisk sentralbyrå og statsråd Jan Tore Sanner møtes for å rydde opp, og se hva som kan gjøres for å sikre korrekte tall fremover.