<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fornebu-pris: 3,2 milliarder - Røkke selger seg ned

Aker selger sine aksjer i Fornebuporten til et konsortium, men Røkke blir med videre.

    Publisert 28. okt. 2015 kl. 09.01
    Oppdatert 28. okt. 2015 klokken 09.19
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 205 ord

    Fornebuporten Holding AS, et indirekte datterselskap av Aker ASA, har signert en avtale om salg av sine aksjer i Fornebuporten AS til et norsk eiendomskonsortium ledet av Pareto Securities AS.Dette går frem av en børsmelding onsdag.Transaksjonen verdsetter Fornebuporten-kontorene til 3,2 milliarder kroner.Røkke blir med videreSelger har tegnet seg for 25 prosent av aksjene i konsortiet ved navn Fornebu Gateway AS, for 325 millioner kroner. Ytterligere deltakere er Joh. Johannson Handel AS (40 prosent), Watrium AS (20 prosent) og The Resource Group TRG AS (15 prosent)Sistnevnte kontrolleres som kjent av Akers styreformann og hovedaksjonær Kjell Inge Røkke.Aker vil få 600 millioner for Fornebuporten Holding, netto etter investeringer og tilbakebetaling av gjeld. Det meste vil bli betalt i 4. kvartal 2015, resten i 1. halvår 2016.Ferdig til sommerenFornebuporten er ifølge meldingen nå rundt 2/3 fullført, og er i rute til å bli helt ferdig i løpet av 2. kvartal 2016. Oppdatert prosjektbudsjett er estimert til 2,8 milliarder kroner, inklusive modifikasjoner etter krav fra leietakerne. Transaksjonen er strukturert som et forward-salg som gjør Fornebuporten Holding ansvarlig for fullførelsen av prosjektet.De to kontorbyggene på Fornebuporten er på rundt 12-årige kontrakter med en bruttoleie, inklusive annuitet og parkering rundt 180 millioner kroner i året.Transaksjonen ventes fullført i 4. kvartal 2015.