<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Her kan boligprisene falle med 18 prosent

Dersom Brexit blir en realitet vil det lede til en kraftig smell i boligmarkedet, viser en analyse i regi av det britiske Finansdepartementet.

Publisert 22. mai 2016 kl. 19.44
Oppdatert 22. mai 2016 klokken 20.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 217 ord
Britain's Chancellor of the Exchequer George Osborne (Jason Lee/Pool Photo via AP)

I en ny analyse av hva som vil skje med den britiske økonomien dersom Storbritannia forlater EU, konkluderer det britiske finansdepartementet med at boligmarkedet i Storbritannia vil være 10 til 18 prosent lavere i 2018 enn hva tilfellet vil være hvis Storbritannia holder seg i EU. Det melder Bloomberg søndag.I følge nyhetsbyrået advarer den britiske finansministeren George Osborne de som eventuelt tror at det vil gjøre det lettere for boligkjøperne å komme inn på markedet. Han mener blant annet at boliglånsrentene vil øke som følge av økt usikkerhet rundt fremtiden til økonomien.- Dersom vi forlater EU vil det komme et øyeblikkelig økonomisk sjokk som vil ramme finansmarkedene, sa han i en uttalelse til BBC fredag.Osborne er sterk tilhenger av at Storbritannia skal bli i EU og de som vil ut av EU, reagerer naturlig nok kraftig på disse uttalelsene.- Dette er en ekstraordinær påstand og jeg er overrasket over at en offentlig tjenestemann i Finansdepartementet ville finne på å si noe slikt, var Energiminister Andrea Leadsom sin kommentar.  Hun er en av de som kjemper hardt for at landet skal komme seg ut av EU.Avstemningen skal avholdes den 23. juni og ifølge en undersøkelse gjennomført av Comres på torsdag, er for tiden 52 prosent for å bli i EU, mens 41 prosent vil forlate den europeiske unionen.