<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Full fart i det nordiske eiendomsmarkedet

Transaksjonsvolumene på de nordiske eiendomsmarkedene satte rekord i første halvdel av 2016.

    Publisert 30. juni 2016 kl. 09.28
    Oppdatert 30. juni 2016 klokken 09.31
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 188 ord

    Transaksjonsvolumet i det nordiske eiendomsmarkedet var 18,6 milliarder euro i første halvår av 2016, ifølge nye tall fra Pangea Property Partners.Dette er en økning på 6 prosent fra første halvår i fjor og rekord for første halvår i det nordiske markedet. – Bildet varierer mellom de enkelte landene, men trenden for den nordiske regionen som helhet er veldig sterk. Det er et bredt spekter av investorer som ønsker eiendomseksponering, og aktiviteten er spredt over mange segmenter, sier Mikael Söderlundh som er analysesjef og partner i Pangea Property Partners. Volumene ble anført av Sverige, mens aktiviteten i Norge avtok fra et svært sterkt første halvår i 2015. Dette var de største eiendomstransaksjonene i Norden i første halvdel 2016:1. Castellum’s kjøp av Norrporten med eiendommer i Sverige og Danmark (SEK 26,2 mrd.)2. Spondas kjøp av Forum shoppingsenter i Helsinki (EUR 0,6 mrd.)3. Willhems kjøp av rundt 4.300 leiligheter i Sverige (SEK 5,0 mrd.)4. Partner Groups kjøp av 97 eiendommer i Sverige og Finland (EUR 0,5 mrd.)5. Intea Fastigheters kjøp av Garnisonen i Linköping og Campus i Östersund (SEK 2,9 mrd.)6. Entras kjøp av tre moderne kontoreiendommer på Skøyen i Oslo (NOK 2,5 mrd.)