<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

«Tigergutt» kjøpte gigant-leilighet i Oslo

Den utflyttede milliardæren Ole Andreas Halvorsen har kjøpt Hans Rasmus Astrups gigantleilighet i Gimle terrasse i Oslo. 

Publisert 08:44 11. juni 2016
Oppdatert 15:03 17. sep. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 226 ord

Ole Andreas Halvorsen, populært kalt «Tigergutt» har sikret seg kjempeleiligheten til Hans Rasmus Astrup i Gimle terrasse 12 på eksklusive Gimle i Oslo.

Leiligheten, som går over én og en kvart etasje, er på 391 kvadratmeter. Prisen skal være hele 89 millioner kroner, noe som gir en kvadratmeterpris på hele 227.000 kroner. Milliardæren må ifølge Finansavisen påregne titalls millioner kroner til oppussing hvis han skal sette leiligheten i førsteklasses stand. Halvorsen bor i USA hvor han tjener enorme beløp på hedgefond.

Les også: To nordmenn på gjev Forbes-liste

Nest dyrest i Norge

Mindre leiligheter har vært solgt til enda høyere kvadratmeterpriser, men bortsett fra ferjemilliardær Olav Nils Sundes nye kjempeleilighet på Tjuvholmen, har det aldri noen sinne vært solgt en dyrere leilighet i Norge. Astrup skal ha brukt leiligheten nå og da, men den har hovedsakelig vært brukt som representasjonsleilighet for betrodde personer i Astrup Fearnley-systemet. Leiligheten skal være solgt utenfor det offentlige markedet.

Ifølge Finansavisen er Nils Nordvik i Nordvik & Partners megleren som har gjennomført storsalget.

Vil knapt bli brukt av Halvorsen

Halvorsen vil neppe oppholde seg lenge i Oslo. For å unngå full inntekts- og formuesskatt til Norge, må Halvorsen begrense oppholdet i sin nykjøpte leilighet til maksimalt 90 datoer i året, eller 270 datoer over en periode på 36 måneder.

På Kapitals siste oversikt over landets 400 rikeste finner vi Halvorsen på 5. plass med en anslått formue på 23,2 milliarder kroner.