<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Junior-Kjos kjøpte palass på Fornebu

Flyarving Lars Ola Kjos blar opp flere titalls millioner kroner og sikrer seg ærverdig villa på Fornebu. Han kan glede seg over en «rabatt» på 20 millioner kroner.

    Publisert 28. juli 2016 kl. 10.34
    Oppdatert 28. juli 2016 klokken 10.34
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 247 ord

    Schibsted-arving og billedkunstner Eline Huitfeldt (62) fikk aldri Villa Gilje til å lette på Fornebu. Etter å ha kjøpt prakteiendommen for 18 millioner kroner i 2006 og deretter pusset den opp for et tilsvarende beløp, forsøkte hun i 2013 å selge eiendommen for 60 millioner kroner, skriver Finansavisen torsdag.Men eiendomsmegler Torbjørn Ek klarte aldri å skaffe kjøpere som var villige til å betale så mye for eiendommen, som ligger storslagent til på Lagåsen i Bærum, i nærheten av Arne Fredlys Munkebakken og med Fridtjof Nansens Polhøgda som nabo.Den mislykkede salgsprosessen i 2013 medførte at Huitfeldt i stedet valgte å leie ut eiendommen til 80.000 kroner måneden, men for tre uker siden fikk Tom E. Johnsen i Advokatene Sem & Johnsen Eiendomsmegling i oppdrag å selge eiendommen for mer beskjedne 40 millioner.Nå er den solgt, og kjøperen er ifølge Finansavisen flyarvingen Lars Ola Kjos (38), sønn av Norwegian-gründer Bjørn Kjos. Han vil ikke si noe om prisen.- Prisen er en sak mellom meg og selger, sier Kjos.- Hvorfor falt du for akkurat denne eiendommen?- Det vil jeg ikke si noe om, sier Kjos.Prisen skal etter det Finansavisen kjenner til ligge rett under prisantydningen på 40 millioner.Villaen ble bygget av kunstneren Erik Werenskiold i 1896, og inneholder ufullendte veggmalerier av Werenskiold. Villa Gilje er tegnet av arkitekt Halfdan Berle og rommer totalt 450 kvadratmeter, mens tomten er på 5,5 mål.Under bakken har bygningen utgravd kjeller med kinorom og spaavdeling. Utvendig er eiendommen parkmessig opparbeidet med kunstig bekk og paviljong.