<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil bygge en ny bydel i Bergen

Bergensinvestor har store planer for byen mellom de syv fjell.

    Publisert 29. juli 2016 kl. 12.42
    Oppdatert 29. juli 2016 klokken 12.42
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 225 ord

    Bergensinvestor Espen Galtung Døsvig (44) møter utfordrende tider i eiendom med et ønske om å bygge mer bolig. Ifølge Finansavisen drømmer han om å utvikle en ny bydel i et nåværende havnestrøk.- Sammen med Obos, Asplan Viak og Mad Arkitekter har vi utviklet og presentert en omfattende mulighetsstudie for en ny bydel i det sentrale Bergen som vi har kalt «Visjon Dokken». Det brenner vi for, forteller Audun Hasti til Finansavisen.Han er konsernsjef i investeringsselskapet EGD Holding, som eies av bergensinvestor Espen Galtung Døsvig, og som primært har satset på de to hestene næringseiendom og shipping til nå.Hasti konstaterer blant annet at det er tøffere tider for næringseiendom på Vestlandet, men med lang gjennomsnittlig gjenværende leietid i byggene og få, gode leietagere, ønsker EGD å satse videre på egne eiendomsprosjekter.Dessuten ser selskapet for seg å satse mer på utvikling av bolig, blant annet ved å konvertere noen eksisterende, sentrumsnære næringsbygg til boligformål.Ifølge Finansavisen ser arbeidsgruppen for seg et område med blant annet 3.500 boliger, 8.000 arbeidsplasser og 700 skole- og barnehageplasser.Skissen er både blitt kalt «noe av det mest ambisiøse og konseptuelt komplette utbyggingsprosjekt noen gang skrudd sammen» i Bergen men også «et spill for galleriet». Det er allerede konstatert at planene er i en svært tidlig fase, og at det vil ta lang tid før visjonen om 3.500 boliger og 8.000 arbeidsplasser blir realisert.