<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Antallet byggetillatelser klatrer 12 prosent

Fra juni til juli klatret antallet igangsettingstillatelser til nye boliger med 12 prosent.

  Publisert 22. sep. 2016 kl. 10.40
  Oppdatert 22. sep. 2016 klokken 11.06
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 124 ord
  Boligbygging. Foto: NTB Scanpix, Kjell Herskedal.

  Antall igangsettingstillatelser til nye boliger steg 12 prosent fra juli til august, viser sesongjusterte tall.Dette skjer etter en nedgang på 13 prosent fra juni til juli.Igangsettingstallene varierer ifølge SSB en god del fra måned til måned, og den langsiktige trenden viser en klar vekst i antall igangsettingstillatelser til nye boliger helt siden oktober 2014.I tidsrommet september 2015-august 2016 ble det gitt igangsettingstillatelse til 34 600 nye boliger. Det er en økning på 22 prosent fra foregående tolvmånedersperiode.Sesongjusterte tall viser at for bruksareal for andre bygg enn boliger, falt antall igangsettingstillatelser med nesten 18 prosent fra juli til august 2016.I siste tolvmånedersperiode ble det gitt tillatelse til bygging av 5,6 millioner kvadratmeter bruksareal til annet enn bolig. Det er 8 prosent mer enn i perioden før.