<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

2017: Så mye kan boligprisene stige i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger

  Publisert 9. des. 2016 kl. 09.26
  Oppdatert 9. des. 2016 klokken 09.32
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 247 ord

  Eiendom Norges prognose for det norske boligmarkedet i 2017 er en oppgang på 9-11 prosent. Den nasjonale prognosen baserer seg på gjennomsnittlige priser i 2017 sammenlignet med gjennomsnittlige priser i 2016.Fortsatt prisvekst- Vi forventer en sterk prisvekst de første månedene i 2017, mens markedet utover året vil følge en mer normal utvikling med utflating i prisutviklingen i sommermånedene og en mindre prisnedgang på slutten av året. Vi forventer også at de regionale forskjellene i prisutviklingen vil bli stadig mindre utover i 2017, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i en melding.Eiendom Norge begrunner prognosen for 2017 med at vi starter året med historisk få boliger for salg, spesielt på Østlandsområdet. Det legges til grunn at tilbudssiden vil normalisere seg i større deler av landet, noe som vil dempe prisveksten. Hovedårsaken til økningen er at mange boligprosjekter i de store byene forventes ferdigstilt i løpet av året.Bedring i norsk økonomiNorsk økonomi er i forsiktig bedring, og det knyttes vesentlig mindre usikkerhet til viktige drivere for boligmarked som rentenivå og arbeidsledighet. Renteffekten skal nå være priset inn i det norske boligmarkedet og der ser ut til at arbeidsledigheten er nær et toppnivå.Prognoser for de store byeneI 2017 forventer Eiendom Norge at de regionale forskjellene i boligprisutviklingen vil bli stadig mindre utover i året. Prognosen for 12 måneders veksten for de store byene er:

  • Oslo: 10-12 prosent
  • Bergen: 4-6 prosent
  • Trondheim: 4-6 prosent
  • Stavanger 1-3 prosent
  Tidligere denne uken var Vammervold Dreyer gjest i økonominyhetene på HegnarTV. Se sendingen her.