<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ber om 13 millioner for bygård i Sandefjord

- Markedet er eventyrlig, sier megler.

  Publisert 7. des. 2016 kl. 10.30
  Oppdatert 7. des. 2016 klokken 10.30
  Lesetid: 3 minutter
  Artikkellengde er 520 ord

  - Et godt salg utløser gjerne flere eiendommer i markedet, og det er jo positivt for oss, sier Rune Allerød til Hegnar.no.Partneren og næringsmegleren i Q4 Næringsmegling viser til bygården som gikk for en voksen pris for 14 dager siden.

  Oversikt. Foto: Q4 Næringsmegling.
  Fasade. Foto: Q4 Næringsmegling.
  Klesbutikk leier i 1. etasje. Foto: Q4 Næringsmegling.
  Tanntekniker leier i 3. etasje. Foto: Q4 Næringsmegling.
  Kontor, 4. etasje. Foto: Q4 Næringsmegling.

  Naboen selgerDenne gang har han lagt ut for salg 1.165 kvadratmeter bruttoareal fordelt på fire etasjer pluss kjeller i Jernbanealléen midt i Sandefjord.Prisantydningen: 13 millioner kroner.Bygget ligger faktisk bare 30 meter lenger ned i gata fra det forrige salget, vis-á-vis McDonalds og Torget.Gårdeier jakter like god pris som naboen?- Bygget vinner ingen arkittekturpris, men har veldig god beliggenhet og vil aldri stå tomt. Dessuten er alle leiene på markedsvilkår. Historien viser at investeringer i slike bygårder gir avkastning og økt eiendomsverdi, svarer megleren.- Eventyrlig markedAllerød beskriver markedet for bygårder i Sandefjord som eventyrlig.- Bare de siste tre månedene har jeg solgt fire, og i alt har jeg 36 bygårder i byen på samvittigheten, sier han.Henvendelsene fra kjøperne har heller ikke denne gangen latt vente på seg.- Siden vi la eiendommen ut på lørdag har vi hatt 14 seriøse henvendelser, sier Allerød, som er på vei til Jernbanealléen for en privat visning når Hegnar.no ringer.- Vi kommer til å se prisantydning eller mer. Bygget har en solid konstruksjon, med flatt tak. Ifølge kommuneplanen er det rom for seks etasjer. Altså kan ytterligere to etasjer bygges uten regulering, gitt at det teknisk lar seg gjøre, fortsetter han.Konvertere til bolig?Leieinntektene vil i 2017 ligge på nærmere 1,24 millioner kroner.Du oppgir ledighetsrisikoen som lav, men ifølge annonsen er det et ledig kontor i 2. etasje.- Jo, men det er bare 50 kvadratmeter, og de vil ikke stå tomme lenge. Lokalene har allerede interessenter. Hver gang lokaler har blitt ledige i dette bygget de siste årene, har de blitt leid ut igjen på kort tid. Beliggenheten er etterspurt og kontantstrømmen bra, svarer Allerød.Muligheten for påbygg er nevnt. Finnes det annen oppside i kontantstrømmen?- Ledige arealer kan leies ut, og det er noe oppside i noen kortsiktige kontrakter. Alternativt kan ledige lokaler på sikt konverteres til bolig, noe som er fullt mulig ifølge kommuneplanen - så lenge man holder seg til byggteknisk forskrift, sier megleren.Lokalene leies i dag ut til en klesbutikk i 1. etasje, mens kontorene oppover i etasjene stort sett huser privat, helserelatert virksomhet som tannlege, psykolog og kiropraktor.- 50 år krever sittStandarden på bygget fra 1966 beskrives i annonsen som gjennomgående enkel, men greit vedlikeholdt.Ligger det et oppussingsbehov her?- Bygget har over årene kun blitt delvis modernisert, og en bygård på 50 år krever jo sitt, sier megleren. I prisantydningen på 13 millioner kroner ligger en yield (netto leieinntekter i forhold til salgssum) på 7,5 prosent.- Dette tilsvarer gjennomsnittet for bygårder i Sandefjord sentrum. Om vi kommer lavere, avhenger av hvordan markedet priser potensialet og beliggenheten. I salget for 14 dager siden havnet vi på 5,6 prosent, men der var det innslag av boliger som gjorde at yielden krøp nedover, avslutter Allerød overfor Hegnar.no.