<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglere frykter sterk boligprisvekst i Oslo

Eiendomsmeglerne frykter at boligprisene i Oslo kommer til å stige kraftig i 2017. Det siste året har boligprisene i hovedstaden steget med 22 prosent, noe de mener er ekstremt mye.

    Publisert 29. des. 2016 kl. 11.05
    Oppdatert 29. des. 2016 klokken 11.05
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 126 ord

    Og med svært få boliger til salgs ved inngangen til 2017 er det ingenting som tyder på at prisene vil falle.– Vi tror at prisutviklingen i det norske markedet vil være veldig delt, fra landsdel til landsdel. Vi frykter at prisene i Oslo- og Akershus-regionen kommer til å øke sterkt også i 2017, så lenge ikke økonomien treffes av eksterne sjokk, sier administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) til NRK.Et eksternt sjokk kan for eksempel være at kredittilgangen strupes eller at rentene stiger mye.– Så lenge norsk økonomi går bra, at kjøpekraften holder seg og at rentene ikke stiger for mye, så kan det fortsette en god stund til, sier Geving.Årsveksten i boligprisene for hele Norge har vært over 11 prosent i 2016. (©NTB)