<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo kommune har kjøpt boliger for 869 millioner

I løpet av året har Oslo kommune kjøpt 252 boliger til en samlet verdi av 869 millioner kroner. 103 av boligene er kjøpt i Norges heteste og dyreste boligmarked.

Publisert 21. des. 2016 kl. 06.07
Oppdatert 21. des. 2016 klokken 09.05
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 359 ord

I begynnelsen av juli kunne Finansavisen fortelle at Oslo kommune hadde kjøpt boliger i Oslo for 514 millioner kroner. - Jeg angrer ikke på noen kjøp, uttalte Magnus Thun i Boligbygg til Hegnar.no da. Siden det har kommunen, ifølge Finansavisen, kjøpt boliger for ytterligere 355 millioner kroner. Og nå viser ny tall at kommunen stort sett handlet boliger vest i byen. Hele 103 av de 252 boligkjøpene ble gjort i Frogner bydel, skriver Finansavisen. Boligprisene i Frogner bydel steg mest i Oslo i november, med 1,4 prosent, og boligprisene her hadde ved utgangen av november steget med 21,4 prosent de siste 12 månedene.Bydel Frogner har den høyeste gjennomsnittlige kvadratmeterprisen i Oslo - og i Norge - med 85.525 kroner - mens en oversikt i DN viser at den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen Oslo kommunes Boligbygg har betalt i bydelen er på 93.147 kroner.Det er en del av en bevisst politikk som ble vedtatt i 2014. For å unngå opphopninger av kommunale boliger i øst, har kommunene solgt i øst og kjøpt i vest, skriver avisen– Vi har solgt rundt 50 boliger i bydelene Gamle Oslo, Sagene og Grünerløkka i år, så vi har tilført noe i markedet også, sier Magnus Thun, som er boligkjøper i det kommunale selskapet Boligbygg Oslo.I årets budsjett på 885 millioner kroner ble det satt av ekstra midler til boligkjøp i forbindelse med den ventede flyktningstrømmen. Den uteble, men investeringsbudsjettet blir brukt opp. Og det er ingen planer om å stoppe boligkjøpene.– Det er i budsjettet for 2017 bevilget over 800 millioner kroner til boliger til vanskeligstilte, sier Geir Lippestad (Ap), som er byråd for næring og eierskap, til DN. Totalt er det satt av 2,7 milliarder kroner til boligkjøp i Oslo de neste fire årene.Adm. dir. i Eiendom Norge mener kommunens boligkjøp har bidratt til å presse prisene høyere i enkelte bydeler, og at siden 40 prosent av boligkjøpene har skjedd på Frogner har dette bidratt til et ekstraordinært press i denne bydelen.Eiendomsmelger Anders Langtind sier til Finansavisen at Oslo kommune er en sterk bidragyter til prisoppgangen i Oslo.Magnus Thun i Boligbygg er imidlertid ikke enig i det og mener at deres bidrag er minimalt siden de opererer i et høyt antall bydeler.