<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Solgt utenfor markedet: - Vi hadde 400 interessenter på liste

Eiendomsutvikler Bonum har nå solgt sine ni nybygde luksusleiligheter i Villa Fredly. Flere hundre var interesserte, selv om leilighetene aldri ble lagt ut i det åpne markedet.

  Publisert 11. des. 2016 kl. 10.17
  Oppdatert 11. des. 2016 klokken 10.17
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 262 ord
  Ivan Kverme

  (Finansavisen): Historiske "Villa Fredly" ble i fjor kjøpt for 50 millioner kroner for ombygging til ni luksusleiligheter. Nå er alle solgt til priser mellom 9 og 21 millioner kroner, skriver Finansavisen.- Interessen var veldig stor. Vi hadde 400 interessenter på liste og alle leilighetene ble solgt uten å bli lagt ut i det åpne markedet, sier eiendomsmegler i Privatmegleren Aveny, Jo Christian Fossum, til avisen.Villaen, som ligger i Drammensveien 41 i Oslo, ble i 2015 kjøpt av eiendomsutvikleren Bonum, hvor største eier er Espen Tollefsen Lundqvist. Ifølge avisen er den samlede salgsverdien for leilighetene rett over 133 millioner kroner, noe som gir en snittpris på nær 15 millioner kroner per leilighet.Krevende ombyggingVillaen var opprinnelig Fred Olsens barndomshjem, men har også huset utestedet Noble Dancer og vært Oslobankens hovedkontor. I senere tid har det vært brukt som kontorbygg, samt leid ut som selskapslokale.Ifølge markedssjef og partner i Bonum, Ruben Wilhelmsen, har ombyggingen av Villa Fredly vært meget omfattende og krevende.- Det er utfordrende å bygge leiligheter i et gammelt skall, som skal bevares i sin helhet, forteller han til avisen, men vil ikke si noe om fortjenestemarginen på prosjektet.- Vi har ikke regnskapene klare for prosjektet og ønsker ikke å gå ut med det nå. Men dette har vært et kostbart prosjekt og byggekostnadene ligger over hva man kan regne med på et klassisk nybygg. Det er absolutt krevende med større rehabiliterings- og konverteringsprosjekter som dette, men fordelen slik vi ser det er at eiendommene ofte har en sjarm og sjel som er vanskelig å skape for nybyggprosjekter. Men dette påvirker naturlig nok marginene negativt, sier Wilhelmsen til Finansavisen.