<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Redervilla blir til luksusleiligheter

Salget går ikke på skinner.

    Publisert 20. jan. 2017 kl. 13.50
    Oppdatert 20. jan. 2017 klokken 14.05
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 285 ord

    (Finansavisen): I det historiske villastrøket på Lagåsen ved Lysaker utenfor Oslo er det særlig en murvilla fra 1919 som stikker seg ut, skriver Finansavisen.Skipsreder Anton Fredrik Klaveness satte opp villaen som var i familiens eie frem til 1978, på en eiendom som også omfatter portnerbolig, sjåfør- og gartnerbolig, klokketårn og staller (garasjer). Eiendommen som også har vært hovedkvarter for Den norske legeforening og senere kommunikasjonsbyrået Dinamo er nå under full ombygging.Utbyggeren som står bak rehabiliteringsprosjektet er ifølge avisen tidligere Stabæk Fotball-sjef Einar Schultz.Bygningsmassen skal forvandles til i alt 21 moderne leiligheter, hvorav de åtte i hovedhuset blir fra 106 til 132 kvadratmeter store. Leilighetskomplekset vil få felles peisestue, trimrom og smørebod. De første flytter inn i høst. Men rehabiliteringen er komplisert.- Det er vernerestriksjoner på alt eksteriør og noe av interiøret, men det har ikke vært noen problemer med råte og slikt. Eiendommen var i god forfatning, sier prosjektleder Jørn Ourom i Backe Prosjekt til Finansavisen.AldersgrenseUtbygger fikk etter litt strid også kommunens tillatelse til å oppføre åtte tomannsboliger i skråningen nedenfor.Ifølge Finansavisen har Bærum kommune imidlertid stilt krav om at minst én av kjøperne av hver bolig i prosjektet må ha fylt 55 år.- Det er meget rasjonelt for kommunen. De har en høy andel eldre beboere, og ønsker samlokalisering, sier megler Finn Bragnes i Sem & Johnsen Prosjektmegling.På avisens spørsmål gir han til kjenne at restriksjonen har hemmet salget av leilighetene i tomannsboligene, som koster fra 7,78 til 11,85 millioner kroner.- Folk med barn synes jo at de har en veldig ideell størrelse, sier megleren om de 16 boligene på 115-130 kvadratmeter. 10 av dem står fortsatt usolgt.Bragnes anslår en kvadratmeterpris på 80.000 kroner for hele prosjektet. Av de i alt 21 leilighetene i den rehabiliterte bygningsmassen er tre ennå ikke solgt.