<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Antall byggetillatelser svakt opp

Fra januar til februar klatret antallet igangsettingstillatelser til nye boliger med 1,6 prosent.

  Publisert 23. mars 2017 kl. 08.00
  Oppdatert 23. mars 2017 klokken 08.06
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 129 ord
  boligbygging

  Antall igangsettingstillatelser til nye boliger steg 1,6 prosent fra januar til februar, viser sesongjusterte tall, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).Igangsettingstallene varierer ifølge SSB en god del fra måned til måned. Den langsiktige trenden viser en klar vekst i antall igangsettingstillatelser til nye boliger helt siden oktober 2014, men med en liten nedgang de siste fire månedene fra et rekordhøyt nivå.I tidsrommet mars 2016 - februar 2017 ble det gitt igangsettingstillatelse til 37.200 nye boliger. Det er en økning på 18 prosent fra foregående tolvmånedersperiode.I siste tolvmånedersperiode ble det gitt tillatelse til bygging av 5,8 millioner kvadratmeter bruksareal til annet enn bolig. Det er 12 prosent mer enn i perioden før.Sesongjusterte tall viser at for bruksareal for andre bygg enn boliger, falt antall igangsettingstillatelser med 1,9 prosent fra januar til februar 2017.