<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Utbyggere kutter prisen med en kvart million

Enklere regelverk gir billigere leiligheter.

    Publisert 7. mars 2017 kl. 08.44
    Oppdatert 7. mars 2017 klokken 08.48
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 162 ord

    Prisene i Kværnerbyen i Lodalen i Oslo hvor Obos skal bygge over 200 leiligheter, som skal stå ferdig i slutten av 2019, ble lavere grunnet enklere regelverk, skriver DN.– Leilighetene ble fra 150.000 kr til 750.000 kroner rimeligere i dette prosjektet enn om de var blitt bygget for å oppfylle kravene til tilgjengelighet. Med det markedet vi har i Oslo, så kunne vi nok tatt høyere priser. Men vi argumenterte til myndighetene at enklere regler skulle komme boligkjøperne til gode, og da må vi holde det, sier Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj til avisen. Administrerende direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig bekrefter til DN at de også har senket prisene på leiligheter som ikke har tilgjengelighetskrav i sine nye prosjekter. – Det til tross for at disse leilighetene får en bedre planløsning enn leiligheter med tilgjengelighetskrav, så man kunne egentlig tatt høyere pris. På et prosjekt vi har på Løren er prisen kuttet 250.000 kroner, sier Schumann. Også i Trondheim har Selvaag kuttet prisene på små leiligheter.