<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Handelsbanken merker ny forskrift på kroppen

Den nye boliglånsforskriften påvirker utlånsveksten.

Publisert 26. apr. 2017 kl. 14.30
Oppdatert 26. apr. 2017 klokken 14.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 175 ord

Handelsbanken la i dag frem tall for 1. kvartal over forventning.Norge-sjef Dag Tjernsmo øyner en liten utflating i boliglånsmarginene nå, etter at de har falt dramatisk de siste årene.- Det tror jeg vil være viktig for bransjen. Men det er konkurransesituasjonen som vil avgjøre, og det ser ikke ut til å bli mindre konkurranse med det første. Det ser ut til at marginene vil holde seg relativt lave, sier han til TDN Finans.Den noe lavere utlånsveksten i 1. kvartal tilskriver han den nye boliglånsforskriften.- Det er klart at i Oslo, hvor vi er relativt store, påvirker det investorene relativt mer. Vi har sett en investorandel på 40-50 prosent i nye prosjekter. Den nye forskriften setter en del begrensninger for investorer her, sier Tjernsmo videre til nyhetsbyrået.Banksjefen påpeker at boliglånsforskriften - alt annet likt - vil gi lavere vekst i totalmarkedet for boliglån fremover, men synes ifølge TDN Finans det er for tidlig å si om effekten vil bli større eller mindre fremover.Samtidig minner Tjernsmo om at banken kommer fra et høyt nivå, etter at den fra 4. kvartal 2015 og ut 2016 noterte seg for sin sterkeste vekstperiode på 30 år.