<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nytt boligkupp for investor - solgte for kjempesum igjen

Sto for årets salg i 2014. Nå har han tjent nye millioner.

    Publisert 9. mai 2017 kl. 11.10
    Oppdatert 30. aug. 2019 klokken 04.14
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 225 ord

    Hans Fredrik Bassøe har gjort et nytt boligkupp sammen med konen Anita Lønningen Bassøe, skriver Finansavisen.Herskapsboligen i Holmenveien 21 på Vinderen i Oslo ble kjøpt av Jan Vestrum for 23 millioner kroner i 2006, og var etter oppussing taksert til 55 millioner kroner da en inkassoplaget Vestrum fikk kontakt med Bassøe i 2014. Paret slapp da unna med 41 millioner, og har nå solgt med ti millioner kroner i gevinst.Egentlig solgt før julBassøes kone bekrefter overfor avisen at villaen fra 1915 egentlig ble solgt allerede før jul, for 50,2 millioner kroner.- Men kjøperen klarte aldri å gjøre opp, sier hun.Konen vil derimot ikke komm­entere den siste transaksjonen, ei heller Jan Fredrik Bonde i Sem & Johnsen, megleren som har forestått salget. Finansavisen har derimot fått bekreftet fra andre hold at murvillaen på 750 kvadratmeter er solgt for 50 millioner kroner, eller rett i overkant.Kjempesum i KollenGevinsten i Holmenveien kommer etter at Bassøe solgte Holmenkollveien 125 til Erik Bertrand Larssen og ­Louise Mohn for 75 millioner kroner i 2014. Summen var dette årets desidert høyeste for en bolig, men ifølge avisen også skyhøyt over megleres verdivurdering.Bassøe ga 16,5 millioner kroner for eiendommen fire år tidligere, rev huset som sto der og bygget et nytt på 1.000 kvadratmeter.Finansavisen skriver så at Bassøe var heldig å støte på Trond Mohns pengesterke datter. Hun ville nemlig ha eiendommen, koste hva det koste ville.