<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bergens ubestridte eiendomsmilliardærer skiller lag

Tom Rune Pedersen og Geir Hove var saksøkt for inntil 700 millioner kroner. Nå har Pedersen inngått forlik og vil bli innkalt som vitne i søksmålet mot sin mangeårige kompanjong.

    Publisert 8. juli 2017 kl. 12.45
    Oppdatert 8. juli 2017 klokken 12.49
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 199 ord

    Knut Jørgen Hauge og Tom Rune Pedersen har inngått forlik knyttet til Zachariasbryggen, går det frem av en pressemelding, ifølge DN.Investor Knut Jørgen Hauge kjøpte bygget på Zachariasbryggen i 2005, men havnet i konflikt med grunneierne Hove og Pedersen. Hauges selskap gikk konkurs, og Hove og Pedersen overtok bygget. I april kom Gulating lagmannsrett frem til at Hove måtte betale Hauges konkursbo 405 millioner kroner. Hove har anket til Høyesterett.Hauge mener de to grunneierne konspirerte sammen med BN Bank for å få ham konkurs og slik overta det lukrative bygget, skriver DN.I 2015 fordelte Hove og Pedersen eiendomsimperiumet mellom seg, og gikk hver til sitt. Pedersen har nå inngått et forlik med motpart Knut Jørgen Hauge i det forestående søksmålet mot dem.– Hauge vil kalle inn Pedersen som vitne. Hvilke tanker gjør du deg om det?– Så lenge han forteller sannheten, er det ikke noe problem med det, sier Hove til DN.– Jeg foretrekker generelt å inngå forlik, men det har ikke vært så lett i denne saken. Men det er kjekt at Tom Rune har fått det til, sier Hove.Forliket innebærer altså at Hauge frafaller søksmålet mot Pedersen, men det er ikke kjent hva Pedersen har lagt inn i avtalen.