<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flere svensker tror på fallende boligpriser

Svenskene tror på et kjøligere boligmarked, ifølge SEB-undersøkelse. 

    Publisert 14. aug. 2017 kl. 15.47
    Oppdatert 14. aug. 2017 klokken 15.57
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 149 ord

    Boligprisindikatoren som er basert på tusen intervjuer gjennomført i perioden 1. til 8. august, ligger på 58 poeng etter et fall på fem poeng fra måneden før.I august svarer 69 prosent av respondentene i undersøkelsen at de tror boligprisene vil stige det kommende året – det er fire prosentpoeng lavere enn forrige måned og fem lavere enn måneden før det. Andelen som tror på fallende priser steg fra 10 til 11 prosent, mens andelen som tror på uforandrede priser steg med ett prosentpoeng til 12 prosent.Den totale effekten blir dermed at boligprisindikatoren er faller med fem poeng, og vi må tilbake til oktober i fjor for å finne sist måned den var så lav. - Sommerens lavere aktivitet i boligmarkedet kan ha påvirket husholdningenes prisforventninger som synker i denne månedenes måling.  Forventningene er imidlertid fortsatt høye og det er ikke noe tydelig trendbrudd å snakke om, sier privatøkonom i SEB, Jens Magnusson.