<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norges sterkeste boligmarkeder

Prisene faller i alle fylker, men lyspunktene er flere.

    Publisert 13. okt. 2017 kl. 11.28
    Oppdatert 13. okt. 2017 klokken 12.34
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 231 ord

    Eiendom Norge har i dag sluppet sin fylkesboligprisstatistikk for 3. kvartal 2017.Statistikken bekrefter den svake utviklingen i det norske boligmarkedet så langt i år.- Negativt i alle fylker- Alle fylker hadde negativ prisutvikling i 3. kvartal med unntak av Buskerud (nullvekst) og Østfold (0,3 prosent). Særlig Oslo skiller seg ut med en nedgang i siste kvartal på 5,9 prosent, sier kommunikasjonssjef Erik Lundesgaard i Eiendom Norge i en kommentar.Til tross for den svake utviklingen i Oslo, holder enkelte av de omkringliggende kommuner på Østlandet stand. Flere kommuner i Østfold, Vestfold og Hedmark viser fortsatt relativt sterk prisutvikling.Holmestrand trekkes frem med sin prisoppgang på 2,7 prosent i 3. kvartal, mens også Stange (2,1 prosent), Rygge (1,7 prosent), Rakkestad (1,5 prosent), Løten (1,5 prosent) og Kongsvinger (1,3 prosent).Norges sterkeste markeder- 12-månedersveksten har falt i de fleste fylker gjennom året. I enkelte fylker som Østfold, Vestfold, Telemark, Buskerud og Hedmark stiger imidlertid 12-månedersveksten, mens den i Rogaland og Hordaland, Aust-Agder nå er negativ, sier Eiendom Norges kommunikasjonssjef.Enkelte kommuner i deler av landet har fremdeles tosifret 12-månedersvekst etter den rekordsterke boligprisutviklingen i 2016.Dette gjelder eksempelvis Hurum (15,1 prosent), Holmestrand (13,4 prosent), Askim 11,6 (prosent), Ringerike (10,5 prosent) og Kongsvinger og Gjøvik (10 prosent). I Nord-Norge skiller Alta seg ut med en 12 måneders vekst på 9,4 prosent.I Moss var 12-måneders veksten på 9,8 prosent og i Drammen 8,5 prosent.Og i disse norske byene er boligprisene i all-time high