<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ivar Tollefsen kjøper USAs ambassade

Boligkongen Ivar Tollefsen har 30.000 leiligheter. Nå har han kjøpt den tidligere amerikanske ambassaden i Oslo sentrum for å flytte inn selv.

Publisert 25. nov. 2017 kl. 09.27
Oppdatert 25. nov. 2017 klokken 09.31
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 309 ord
HAS

FINANSAVISEN: - Jeg kan bekrefte at vi har vært med på å legge inn bud, sier utviklingsdirektør Kai Sjøvold i Fredensborg til Finansavisen.– Jeg har ingen kommentar til om vi har kjøpt.Sjøvold er sjef i butikken når Ivar Tollefsen er på reise, hvilket han er ganske ofte. Fra gode kilder har Finansavisen fått opplyst at den amerikanske eks-ambassaden er solgt, og at Ivar Tollefsen er kjøperen. Samt at Tollefsen skal flytte med ansatte på Fredensborg-kontoret inn i den tidligere strengt bevoktede ambassadeeiendommen.– Gjennomført før julDet er meglerselskapet CBRE som har oppdraget fra Department of State i Washington om å selge kjempeeiendommen i Henrik Ibsens gate i Oslo sentrum.– Vi har ingen kommentar til det nå, men vi regner med at salget er endelig gjennomført på denne siden av jul, og vi vil kommunisere mer når tiden er moden, sier adm. direktør John Olof Solberg i CBRE til Finansavisen.Finansavisen har fått bekreftet at det foreligger et bud, og at det også foreligger en budaksept samt at det er underskrevet kontrakt mellom partene. Signaturen på kjøpersiden er Ivar Tollefsens. Det eneste som gjenstår er overlevering av eiendommen samt betaling.LES OGSÅ: Tre nordmenn sitter på eiendommer for 88 milliarderOver 450 millionerDen tidligere amerikanske ambassaden er tegnet av den finskamerikanske stjernearkitekten Eero Saarinen. Bygget ble åpnet i juni 1959.Flere har spekulert i verdien på eiendommen, med 230 millioner kroner som det laveste anslaget, hvilket har vært kraftig tilbakevist av Solberg.«Her brukes en helt annen kalkulator enn det man gjør ved et normalt eiendomskjøp. Jeg er derfor helt sikker på at eiendommen kommer til å gå langt over det som er vanlig eiendomsprising», uttalte han til Estate Nyheter i august.Senere har det vært prisanslag på 350 og 400 millioner kroner, men markedsrykter har fortalt om bud på 450 millioner. Etter det Finansavisen kjenner til, skal den endelige prislappen ligge mellom 450 og 500 millioner kroner.