<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Pinlig når folk klager på eiendomsskatten

Anders Buchardt fyrer løs.

Publisert 8. nov. 2017 kl. 13.43
Oppdatert 8. nov. 2017 klokken 14.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 202 ord
Utbyggerne - Episode 4: Anders Buchardt

I vår seneste episode av TV-serien Utbyggerne har Hegnar.no snakket med Anders Buchardt.Her kommer det frem at eiendomsinvestoren er tilhenger av eiendomsskatt.Han ser mange veldig gode grunner til å være positiv til en slik skatt, og mener blant annet at den er et fornuftig omfordelinginstrument.- De som har råd til å bo i dyre boliger, har også råd til å betale eiendomsskatt. Og for dem som ikke har råd til dyr bolig, er det fair at de kan slippe den belastningen, sier han.- Blir pinlig å klageBuchardt påpeker også at Norge er et av få land hvor eiendomsskatten ikke er fullt utbredt.- Og der den er, er den veldig lav i forhold til land vi liker å sammenligne oss med. I kapitalismens høyborg USA, for eksempel, er eiendomsskattene voldsomme i forhold til Norge. Og i Sverige har de alltid hatt eiendomsskatt. Vi betaler eiendomsskatt på våre eiendommer der, og lever godt med det, forteller han.- Videre har alle investorer i eiendom og bolig nytt godt av en altfor lav rente i mange, mange år. At de da får en liten ekstrategning med eiendomsskatt, og begynner å klage på den, synes jeg blir pinlig. De skulle hatt juling hele gjengen, smeller det fra Buchardt.