<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Solgte ferieboliger for én milliard

Eiendomsmegler Jan Haugland har siden 2009 solgt leiligheter på Gran Canaria for over én milliard kroner.

Publisert 5. nov. 2017
Oppdatert 5. nov. 2017
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 339 ord

(Finansavisen): – Sammen med familien la jeg fra meg paraplyen i Bergen, pakket kofferten og sa farvel til kø, regn og mørke, sier Jan Haugland, daglig leder og største eier i Gran Canaria Estate.Forlatt etter finanskrisenI dette ferieanlegget, som heter La Canaria, er Haugland godt kjent.– I dette bygget har jeg siden 2009 solgt leiligheter for rundt 110 millioner euro. Det skulle bli rundt én milliard kroner. I praksis bodde jeg her i hotellanlegget i rundt to og et halvt år, sier han til Finansavisen.– Jeg kom over et spennende prosjekt på vårparten 2009 som jeg ble partner i med nøkterne 5,75 prosent, forteller han.Prosjektet omfattet ifølge avisen totalrenovering av et hotell som sto forlatt etter finanskrisen og den påfølgende kollapsen i det spanske eiendomsmarkedet.Drahjelp fra WenaasIfølge Haugland var initiativtager til totalrenoveringen Gjøvik-mannen Kai Mikaelsen. Finansavisen skrev i juni i fjor at Mikaelsen har skapt milliardverdier på bygging, drift og salg av ferieleiligheter på Gran Canaria.Hovedinvestoren var imidlertid Lars Wenaas, som ifølge Kapital er god for 14,2 milliarder kroner.– Lars Wenaas kom inn som investor, først med 75 prosent, og deretter med 80 prosent, opplyser Haugland til Finansavisen.Solgte 125 leiligheterHauglands salgsoppdrag gikk ut på å selge de 125 leilighetene, som var på mellom 60 og 288 kvadratmeter.– Da byggearbeidene pågikk, viste jeg rundt i bygget til potensielle kjøpere. Etter at dagens bygg sto ferdig var det mer tradisjonell eiendomsmegling, men vi har hatt kontor i selve bygningen frem til nå. Leilighetene er utsolgt, men resalgene tar vi oss av, forteller Haugland til avisen.40 prosent av leilighetene eies i dag av nordmenn, mens resten sitter øvrige europeere på.For to år siden utvidet Haugland med et meglerkontor til i området, som han nå har bemannet sønnen og kjæresten hans.– I dag er vi en skikkelig familiebedrift. Ved siste gjennomgang av utsendte fakturaer for meglerprovisjon, fant jeg ut at det er fakturert for 527.441 euro de siste 12 månedene, opplyser han til Finansavisen.Det tilsier en årsomsetning på 5 millioner kroner. Fra minoritetsposten i hotellprosjektet satt Haugland igjen med rundt 12,5 millioner kroner.