<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ivar Tollefsen kjøpte eiendommer for 22 mrd.

Investoren Ivar Tollefsens selskap kjøpte eiendommer for 22 milliarder kroner i fjor. Milliardene har sittet løst så langt i 2018 også.

  Publisert 18. feb. 2018 kl. 09.08
  Oppdatert 18. feb. 2018 klokken 16.55
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 210 ord
  HAS

  (Finansavisen:)  Investoren Ivar Tollefsens svenske børsselskap Heimstaden økte leieinntektene fra 1 til 2 milliarder svenske kroner på ett år.I løpet av fjoråret kjøpte selskapet eiendom for ikke mindre enn 22,9 milliarder svenske kroner (22 milliarder norske). Det ble solgt eiendom for 1,2 milliarder kroner. Til sammenligning kjøpte Heimstaden for 6,9 milliarder året før. Da ble det solgt for 279 millioner, skriver Finansavisen.Ekstrem start på 2018 Den ekstreme veksten har fortsatt i år.Bare siden nyttår har Heimstaden kjøpt for 3,8 milliarder norske kroner, mesteparten i Danmark.«Et intensivt og hendelsesrikt 2017 er avsluttet. Ett år preget av sterk vekst, foredling av eiendomsporteføljen samt et fortsatt fokus på effektiv og kundeorientert forvaltning», skriver konsernsjef Patrick Hall i sin oppsummering av fjoråret.Fra DJ til eiendomsbaron Ivar Tollefsen (56) har gått gradene fra en omreisende DJ til eiendomshamstrer på 30 år, slår Finansavisen fast.Kapital anslo i høst formuen hans til 18,2 milliarder kroner. I fjor sommer samlet Tollefsen mesteparten av eiendommene i selskapet Heimstaden, der han eier 86 prosent av aksjene og kontrollerer 99,8 prosent av stemmene.Tollefsen har også en stor porsjon eiendom utenfor det børsnoterte selskapet. Hans kjøp av den amerikanske ambassaden var en meget omtalt transaksjon. Han betalte 460 millioner kroner for ambassaden. Dette kjøpet gjorde Tollefsen på privat hånd.Les også: Eiendomsbaron øverst på formuestoppen i Bærum