<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

To av Rogalands rikeste slår seg sammen

Oljeservicegründer Ståle Kyllingstad går sammen med entreprenør Olav Stangeland om en ny eiendomssatsning og frigjør over 300 millioner kroner.

Publisert 17. mars 2018 kl. 11.18
Oppdatert 17. mars 2018 klokken 11.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 108 ord

Kyllingstad selger nå fire eiendommer han har eid gjennom selskapet IKM Eiendom inn i et felleseid selskap der et Stangeland-kontrollert selskap vil eie 66 prosent av aksjene, skriver DN.- De fire eiendommene er verdsatt til over 350 millioner kroner, sier Kyllingstad til avisen.Eiendommene som nå legges inn i det nye selskapet er såkalte kombinasjonsbygg med en samlet eiendomsmasse på 16.000 kvadratmeter.Med en belåning på rundt 70 prosent i det nye selskapet vil Kyllingstad frigjøre over 300 millioner kroner gjennom transaksjonen, ikke hensyntatt gjelden som allerede påhviler eiendommene. Kyllingstad vil ikke kommentere dagens belåning på eiendommene.- Den regnskapsmessige gevinsten vil være rundt 150 millioner kroner, opplyser han til DN.