<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Utbygger fradømt retten til Frogner-eiendom

Eiendommen har en antatt verdi på 35 til 40 millioner kroner.

Publisert 29. juni 2018 kl. 14.30
Oppdatert 29. juni 2018 klokken 14.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 223 ord

I 2017 gikk to seksjonseiere i eierseksjonssameiet Gyldenløves gate 38 på Frogner i Oslo ifølge Estate Nyheter til sak mot utbygger og advokat Arne Berdal. Berdal påsto at han hadde beholdt rettighetene til å bygge ut den store hagen med et leilighetsbygg.Verdien på ubyggingsretten er skjønnsmessig anslått til å ligge i området 35-50 millioner kroner. Ifølge den ferske dommer fra Oslo tingrett «har Berdal ingen rettigheter i eiendommen», skriver nettstedet. Dommen fastslår at i den grad utbygger noen gang har hatt en slik rett, så ble denne retten uansett ekstingvert da de to seksjonseierne fikk tinglyst sine skjøter.Ettersom utbygger ikke hadde opplyst om sine påståtte utbyggingsrettigheter på en «klar og tydelig» måte, så var kjøperne i henhold til dommen i god tro om at forholdsmessige ideelle andeler av fellesarealene (hage og kjeller, red. anm.) fulgte med da de kjøpte sine respektive seksjoner, skriver nettstedet.I tillegg ble utbygger dømt til å betale den ene seksjonseieren bortimot én millioner kroner for mangler, og cirka 1,8 millioner kroner i sakskostnader.- Dommen et godt eksempel på at utbyggere må sikre sine rettigheter på en klar og tydelig måte, fortrinnsvis på en måte som gir notoritetsvirkninger, for å være sikker på å beholde de etter et salg, sier advokat dr juris Niels Kristian Axelsen, som representerte seksjonseierne i retten, ifølge Estate Nyheter.Han fremholder ifølge nettstedet imidlertid at dommen er anket.