<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Den dyreste boligen som noen gang er solgt i Bergen

Den hundre år gamle Ole Landmark-eiendommen på Hopsneset er solgt. - Et smykke, sier megler.

Publisert 24. sep. 2018 kl. 09.19
Oppdatert 24. sep. 2018 klokken 13.22
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 263 ord

Ytterst på Hopsneset ligger den ærverdige murvillaen fra 1918, tegnet av bergensarkitekten Ole Landmark, som for en drøy uken siden ble solgt for 41 millioner kroner.Det er popstjernen Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo, som er kjøperen. Det bekrefter Kygo selv i en pressemelding, ifølge Bergens Tidende.Håpet er at de eksklusive omgivelsene ved Nordåsvannet skal inspirere til ny musikk.- Det er ikke mange sentrale eiendommer til salgs i så flotte omgivelser. Det at jeg har mange barndomsminner fra nettopp dette området bidro til at valget var relativt enkelt. Nå gleder jeg meg til å overta og flytte inn på eiendommen, skriver Kygo.Et smykke- Det er en fantastisk eiendom, et smykke,  sier daglig leder Tom Jørgensen i Privatmegleren Vikebø & Jørgensen, som like før sommeren fikk oppdraget med å finne en ny eier, til Hegnar.no. - Sånn jeg ser det, er dette kanskje den beste eiendommen i Bergen, beliggenhet, sentralitet og størrelse på tomt tatt i betraktning. En flott herskapelig villa i Ole Landmark-stil, fortsetter han.Det var Bergens Tidende som først omtalte saken, og skrev at eiendommen er den dyreste privatboligen som noensinne er solgt i Bergen.Eier som nå har solgt, kjøpte eiendommen på 70-tallet. Megler vil ikke opplyse om hva eiendommen gikk for den gang.- Det husker jeg ikke, sier Jørgensen.1000 kvm.Eiendommen inneholder åtte soverom, flere stuer, eget bibliotek og en stor borggård med hestestall. Totalt er bygningen på over 1000 kvadratmeter.Tomten er på hele 15,5 mål, med strandlinje. Badehuset har atskilt inngang for kvinner og menn, slik det sømmet seg da det ble bygget i 1918.- Rent arkitektonisk er dette et kunstverk, sier megleren til avisen.