<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Avgått banksjef bygger hyttepalass til 40 mill.

Thomas Borgen kan trekke seg tilbake på hyttepalass til 40 millioner kroner etter å ha trukket seg som sjef for Danske Bank.

    Publisert 6. okt. 2018 kl. 10.16
    Oppdatert 7. okt. 2018 klokken 10.57
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 220 ord

    (Finansavisen:) Det har stormet rundt Thomas Borgen og Danske Bank etter offentlig­gjøringen – og innrømmelsene – av at banken har lagt til rette for transaksjoner i milliardklassen som kan knyttes til hvitvasking. Mandag denne uken hoppet Borgen av sjefsjobben i banken.Finansavisen slår fast at når Borgen nå søker asyl fra mediestormen i København, kan han krype inn i et laftet hyttepalass som er i ferd med å ferdigstilles i den norske fjellheimen.Borgen og kona Torill Samdal Borgen satte lokal prisrekord da de solgte hytta i Oppdal til 13,1 millioner kroner i 2016. Den ble solgt til fordel for et familietun på Høgevarde i Buskerud-kommunen Flå. Så langt er fire håndlaftede hytter på plass. I tillegg planlegges ytterligere to hytter på sikt.Familien Borgen måtte ut med 5,7 millioner kroner for å skaffe seg i alt fire tomter like ved Fyrisjøen.Ifølge byggesakspapirer fra Flå kommune kan familien og gjestene allerede totalt boltre seg på 700 kvadratmeter,Hovedhytta har et bruksareal på 240 kvadratmeter. Borgens hyttetun nærmer seg fort en prislapp på omkring 40 millioner kroner, fastslår Finansavisen etter å ha snakket med flere eiendomsmeglere i området.Gjennom kommunikasjonsavdelingen i Danske Bank sa Borgen til Finans­avisen tidligere denne uken at han «føler ikke det blir riktig å gi noen kommentarer angående familiens hytte på Høgevarde nå».Det budskapet gjentas fredag av hans innleide PR-rådgiver i Gambit.