<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Har solgt syv hytter for 55 millioner kroner

Tor Sigve Vik i Sinneshyttå har satset på det øvre prissjiktet i hyttemarkedet i Sirdal, og fjoråret ble et rekordår. Njål Østerhus bygger for 500 millioner kroner, uten å ha solgt én.

  Publisert 8. okt. 2018 kl. 10.27
  Oppdatert 8. okt. 2018 klokken 10.52
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 426 ord
  Utbyggerne - Episode 5: Njål Østerhus

  (Finansavisen:) Tor Sigve Vik er eneeier av selskapet Sinneshyttå. Han samarbeider med Njål Østerhus om utbyggingen i Hønedalen i Sirdal, men de sikter seg mot ulike deler av markedet, ifølge FinansavisenVik har spesialisert seg på å fange hyttekjøpere i det øvre prissjiktet, med hytter som vanligvis ligger mellom seks og 14 millioner kroner.I fjor endte salget ifølge avisen på 72 millioner kroner, fordelt på 11 hytter.- Fjoråret var et rekordår, og vi ligger godt an til å nå samme nivå i år. Hittil har vi solgt syv hytter for totalt 55 millioner, forteller Vik.- Hvordan er stemningen i markedet for dyrere hytter akkurat nå?- Det er god betalingsvillighet. Vi leverer skreddersøm, og opplever hele tiden at det etterspørres løsninger som vi ikke har levert før. Blant annet er det mange som legger mye penger i kjøkken, fort kan de koste 600.000–700.000 kroner alene.Skal bygge for 500 mill.Mens hyttesalget til Tor Sigve Vik går så det suser, tegner 2018 til å bli et svakere hytteår for utbygger Njål Østerhus. Nå girer han opp og har startet bygging av 100 hytter uten at én eneste er solgt, ifølge Finansavisen.- Vi følger samme strategi på hytte­byggingen som på bolig. Vi bare begynner å bygge og så legger vi hyttene ut for salg når vi nærmer oss ferdigstillelse, sier Østerhus til avisen.Sammen med broren Cato Østerhus eier han den Rogalands-baserte boligbyggeren Øster Hus Gruppen.Men gjennom selskapet Solhytten Eiendom satser de også på storstilt hytteutbygging i Sirdal, i hyttefeltet Hønedalen.I 2016 hadde Østerhus sitt foreløpige all-time high-år innen hyttebygging, da solgte han hytter for 130 millioner kroner. I fjor landet hytte­salget på 100 millioner.- Hvordan har salget vært i år?- Vi regner med å nå 80 millioner fra hyttesalget i år, med rundt 15 solgte hytter. 2018 er blitt et roligere år fordi vi har hatt færre hytter til salgs. Det er tilfeldig at det er blitt sånn, og henger sammen med fremdrift knyttet til kommunal godkjenning, sier Østerhus.Vil doble salgetMen nå girer han opp. Østerhus har per dags dato ti hytter som nærmer seg ferdigstillelse og er usolgte, og i sommer gikk startskuddet for bygging av ytterligere ett hundre hytter.- Vi regner med å doble hyttesalget i 2019 og 2020 til 150–160 millioner kroner per år, sier Østerhus til Finansavisen.Samlet salgsverdi for de 100 hyttene ligger på 500 millioner kroner, og de er forventet å bli solgt ut gjennom de tre neste årene. Men ikke en eneste av hyttene selges på forhånd, alt bygges på spekulasjon.- Salgsstart blir i august–september neste år. De første hyttene skal stå ferdig til jul 2019, forteller Østerhus.