<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Den største satsingen i fjellet på ti år

    Publisert 6. jan. 2019 kl. 12.04
    Oppdatert 29. aug. 2019 klokken 23.02
    Lesetid: 3 minutter
    Artikkellengde er 550 ord

    (Finansavisen): - VY Hemsedal Hotell og leilighetskompleks er den største satsningen noen har gjort i fjellet på ti år, sier investor og eiendomsutvikler Anders Buchardt til Finansavisen.- Spaden ble satt i jorden i juni for bygging av 144 hotellrom og 47 leiligheter som vil stå ferdig neste vinter. Hotellet tar imot de første gjestene julen 2019, og leilighetene er innflyttingsklare til vinterferien 2020, fortsetter han.På grunn av sine spisse fjellformasjoner har Hemsedal fått tilnavnet «De skandinaviske alper». Her finnes 51 nedfarter, 25 kvadratkilometer frikjøringsterreng, 20 heiser, snowboardparker, skicrossarena og et stort barneområde.De siste 15 årene har utbyggingsaktiviteten vært høy. Eksklusive leilighets- og restaurantkomplekser som Skarsnuten Panorama og Skigaarden, barnevennlige Alpin Lodge og hyttefeltet Tottelia er bare noen av de mange prosjektene. Men det er marked for mer, skal man tro AB Invest og Anders Buchardt. Ved foten av skibakken ved Totteskogen reiser VY seg.Solgt de dyreste leilighetene- Hotellet med leilighetene bygges på en åpen utsiktstomt i Totteskogen, mellom skibakken og sentrum. Bygget består av fire fløyer som møtes i et midtparti med felles lobbyområde, resepsjon, bar og restauranter. Byggets størrelse blir på 17.000 kvadratmeter over fem etasjer, inklusive parkeringskjeller, forklarer Buchardt.Investeringsrammen i denne runden blir på rundt 500 millioner kroner. Leilighetene koster fra rundt tre millioner kroner for de minste og opp mot 10 millioner for de største på 140 kvadratmeter.- Vi la ut leilighetene for salg i vinterferien, og allerede innen påske hadde vi solgt to tredjedeler. Nå er 43 av 47 leiligheter solgt, hvorav alle de dyreste leilighetene til rundt 10 millioner kroner er gått unna.Utbygging for 1 milliardEtterspørselen i markedet og det gode salget har gitt Buchardt vann på mølla. Nå utvider han prosjektet.- I romjulen lanserte vi det første trinnet for salg i den neste utbyggingen. Fordelt på flere byggetrinn kan dette bli til sammen 100 leiligheter.- Hva ligger investeringsrammen på for de neste hundre leilighetene?- Betydelige investeringer i infrastruktur er avgjørende for utbyggingen. Det ligger an til en investeringsramme på rundt 5 millioner kroner i snitt pr. leilighet i det nye prosjektet.- Det betyr at investeringsrammen ligger an til å bli på 1 milliard kroner?- Vi er opptatt av at VY-utbyggingen tilfører Hemsedal som ski- og turistdestinasjon sårt tiltrengte hotellsenger og fritidsboliger, og prosjektet vil binde skianlegget og Hemsedal sentrum sammen. Men ja, VY-prosjektet kommer på rundt 1 milliard kroner, og blir den største satsingen som er gjort i fjellet i Norge de siste ti årene.- Ser dere for dere å utvide ytterligere etter de neste 100 leilighetene?- Vi liker å utvikle i fjellet, og tar ett trinn av gangen. Når det er sagt, har vi stor tro på Hemsedal. Samarbeidet med grunneierne, skianlegget, kommunen og lokalsamfunnet har vært enestående fra dag én.Ski in ­- ski ut- Det bygges tilbringerheis som tar deg rett til bakken, og skianlegget utvides med en nedfart rett til hotellområdet, sier Buchardt. En restaurant med uteterrasser kommer i hotellets øverste etasje.Buchardt ser en trend mot at flere ønsker eksklusive hotellopphold, og har etter planene ble lagt gjort noen oppgraderinger til suiter.- Opprinnelig planla vi 150 hotellrom, men vi har nå redusert med noen hotellrom og i stedet utvidet tilbudet med 11 suiter på over 50 kvadratmeter hver.Anders Buchardt har gjennom Alpinco investert mange år i skidestinasjonene Hafjell og på Kvitfjell. Gaustatoppen er en annen destinasjon hvor han har drevet storstilt utvikling.