<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kygo har søkt om å få bygge om luksusvilla

Kygo kjøpte i høst den dyreste boligen som noen gang er solgt i Bergen. Nå vil han bygge om.

    Publisert 6. jan. 2019 kl. 15.43
    Oppdatert 6. jan. 2019 klokken 15.50
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 219 ord

    Popstjernen Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo, kjøpte i høst den ærverdige murvillaen fra 1918 ytterst på Hopsneset, tegnet av bergensarkitekten Ole Landmark, for 41 millioner kroner.- Det er en fantastisk eiendom, et smykke, uttalte daglig leder Tom Jørgensen i Privatmegleren Vikebø & Jørgensen, som like før sommeren fikk oppdraget med å finne en ny eier, til Hegnar.no. Eiendommen inneholder åtte soverom, flere stuer, eget bibliotek og en stor borggård med hestestall. Totalt er bygningen på over 1000 kvadratmeter. Tomten er på hele 15,5 mål, med strandlinje. Nå har artisten ifølge DN søkt byantikvaren i Bergen kommune om å få bygge om boligen. Gørvell-Dahll ønsker ifølge søknaden å gjøre endringer på fasaden, bygge om loftet til gjesteværelser, samt oppgradere bad, kjøkken, varmeanlegg og elektrisk anlegg.Arkitekt Sven Gundersen, som er ansvarlig for søknadsprosessen, forklarer til avisen at bygget ikke er blitt oppgradert i særlig grad siden 1970-tallet.- Kyrre er ung, og jeg synes det er flott at han gjør noe så spektakulært som dette for å bevare eiendommen. Det er en flott eiendom, men det er ikke noen enkel oppgave å sette i stand så mange kvadratmeter, sier Gundersen til DN.I søknaden heter det at Kygo planlegger å benytte bygningen som sin bolig.- Han gjør dette til sitt hjem, og han har en lang tidshorisont, det er det ingen tvil om, bekrefter Gundersen overfor avisen.