<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Reme kjøpte Rasmussen-leilighet

Kjøperen er avslørt.

Publisert 21. jan. 2019 kl. 14.40
Oppdatert 21. jan. 2019 klokken 16.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 234 ord

Like før jul skrev DN at rederdatter Cathrine Rasmussen hadde solgt sin toppleilighet ytterst på Tangen i Kristiansand.Prisen for det som er Sørlandets dyreste leilighet ble oppgitt til 28,3 millioner kroner, 3,7 millioner under prisantydningen på 32 millioner kroner.Mandag skriver Fædrelandsvennens nettutgave at Finn Arne og Åse-Lill Reme er kjøperne.- Det er den mest unike i Kristiansand, med byens beste beliggenhet. Det er ikke tvil om annet, sa eiendomsmegler Pål Birkeland i Sørmegleren til Hegnar.no da leiligheten ble lagt ut i september.Birkeland ville i desember ikke si til DN hvem kjøperen var, utover at «det er en han og at han er sørlending».Ifølge eierskiftestatistikk fra Finn.no ble leiligheten, med 220 kvadratmeter bruksareal, kjøpt i 2014 for 20,15 millioner kroner, den gang rekord for en leilighet omsatt i Kristiansands åpne marked.Stor på byggeprosjekterReme-familien sto bak entreprenørselskapet Br. Reme, som ble solgt til Veidekke i 2000. Finansavisen spekulerte den gang i en prising rundt 150 millioner kroner.Åtte år senere brøt Reme-familien ut, og etablerte en konkurrent, BRG, som i dag er store på byggeprosjekter i sør.I 2014 kom KB Gruppen Kongsvinger inn på eiersiden, og betalte ifølge Finansavisen 411 millioner kroner for en post på 50 prosent. Det nye selskapet ble lagt inn i et nytt selskap, BRG Invest.Den andre halvparten eies av BRG Holding, der de tre brødrene Helge, Finn Arne og Roald Reme og deres familier sitter med 25 prosent hver, mens tre ledende ansatte eier resten.