<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Blar opp 500 mill. for Gardermoen-tomt

Bjørn Rune Gjelsten og Johan H. Andresen legger sammen med Veidekke 500 millioner kroner for 660 mål tomt på Gardermoen.

Publisert 3. mars 2019 kl. 10.31
Oppdatert 3. mars 2019 klokken 10.39
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 254 ord

(Finansavisen.no): Johan H. Andresens Ferd og Veidekke la for et drøyt år siden sine tomter på Gardermoen inn i felles selskap der Bjørn Rune Gjelsten ble tredje medeier gjennom Fabritius Gruppen. Nå kjøper de ytterligere 660 mål tomt.- Vi ser for oss bygging av mellom 400 og 500.000 kvadratmeter bygg på tomtene. Nå kan vi få på plass flere brukere av ulike typer innover i Gardermoen Næringspark, sier daglig leder Erik Stensli i FFV Gardermoen.Pris: Nær 500 mill.Han vil ikke ut med prislappen på tomten, men etter det Finansavisen erfarer skal prislappen ligge tett oppunder 500 millioner kroner.Tomtekjøpet innebærer at FFV Gardermoen får en samlet tomtebase på over 1.000 mål i Gardermoen Næringspark. I tillegg sitter Gjelsten-selskapet Fabritius med 180 mål på en tomt de eier sammen med Bjørn Dæhlie.- Vi har tro på Gardermoen-området som blir et nav i logistikk-Norge på sikt, sier Bjørn Rune Gjelsten til Finansavisen.Selger av tomten er Vilbergmoen Utvikling som eies av en stor mengde grunneiere rundt Gardermoen.Vil bygge ved nyttår- Det er også et stort behov fra næringslivet lokalt som ønsker å etablere seg på Gardermoen Næringspark etter hvert som sentrum i Jessheim utvides raskt. Vi er derfor veldig fornøyd med å ha en meget stor tomtebase, sier Erik Stensli.- Vi håper å få regulert i år slik at vi kan begynne å bygge rundt årsskiftet.Han ser for seg oppføring av arealer av ulik størrelse innenfor logistikk, lager og tilhørende kontorvirksomhet.- Planen er primært å regulere, bygge og leie ut, men noe vil også bli solgt, sier Stensli.