<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

OBOS skal bygge boliger for eldre

OBOS og Diakonhjemmet inngått samarbeid.

    Publisert 13. mai 2019 kl. 13.17
    Oppdatert 13. mai 2019 klokken 13.18
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 235 ord

    I 2060 kan hver femte innbygger ha fylt 70 år, noe som er en økning fra 12 til 21 prosent, ifølge SSB. For å møte utviklingen, har OBOS og Diakonhjemmet inngått et langsiktig samarbeid om å utvikle seniorboliger, går det frem av en pressemelding fra OBOS mandag.De første leilighetene kommer sentralt rett ved T-banestasjonen og kjøpesenteret på Lambertseter. OBOS skal bygge og selge boligene, mens Diakonhjemmet skal levere tjenester til beboerne og lokalmiljøet fra egne lokaler i bygningen.Boligene planlegges lagt ut for salg sommeren 2020. Byggingen vil trolig starte i første halvdel av 2021 med planlagt innflytting to år senere, opplyses det.Bygget vil inneholde næringslokaler i første etasje med rundt 60 boliger fordelt på syv etasjer over. Under bakken er det lagt opp til parkeringsplasser for beboere og senterkunder.- I takt med at befolkningen eldes, vil det bli behov for å bygge flere boliger til eldre som har et omsorgsbehov, men som er for friske til å leve på et sykehjem. Dette er en gruppe mennesker vi vil gjøre noe for, og vi vil gjøre det sammen med en ideell aktør som kan dette feltet. Nå skal vi sammen med Diakonhjemmet ta til oss læring med tanke på å utvikle et attraktivt prosjekt på Lambertseter. Hvis dette er noe OBOS-medlemmene etterspør, så vil vi trappe opp samarbeidet. Målet er å realisere flere tilsvarende prosjekter de kommende årene, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS i meldingen.