<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tore Hansen-Tangen selger Karibia-luksus for å betale lån

Multimilliardær Johan H. Andresens selskap Ferd har sikkerhet i en spektakulær luksuseiendom på Barbados i Karibia. Nå må denne selges for å betale lån.

Publisert 3. mai 2019 kl. 08.02
Oppdatert 16. nov. 2021 klokken 15.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 188 ord

Seriegründeren Tore Hansen-Tangens (77) hovedselskap Viking Holding fikk høsten 2015 et lån fra Johan H. Andresens Ferd as, skriver DN.

Ifølge avisen var lånet et treårig risikolån på 100 millioner kroner med en rente som etter det DN forstår lå på rundt 15 prosent. Rentene skulle betales fortløpende, men allerede våren 2017 sluttet Viking Holding å betale renter.

Ifølge en fersk dom fra tingretten i Kristiansand er saldoen inkludert omkostninger nå passert 134 millioner kroner, og betalingsfrist er torsdag 9. mai.

Dn skriver at i påsken la eiendomsmeglergiganten Sotheby's ut Hansen-Tangens Chummery Estate i Sandy Lane for salg.Etter det avisen forstår, skjedde det etter krav fra nettopp långiver Ferd.

Prisforlangende opplyses på Sothebys sider til 8,5 millioner dollar, eller 73 millioner kroner, for huset på vel 650 kvadratmeter med fem soverom, fire bad og store svømmebasseng. Kristian Eikre, sjef for spesielle investeringer i Ferd, bekrefter i en epost til DN at lånet ikke er tilbakebetalt.

– Men det jobbes med å finne løsninger, skriver han og legger til at «innholdet i låneavtalen finner jeg det ikke riktig å kommentere».